Ontvang onze offerte per mail
Ontvang onze offerte per mail. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend.
Van restaurant tot eetcafé, bar, hotel of discotheek
Gaat u starten in de Horeca? Dan is een goed businessplan onmisbaar. Of u nu een hotel, restaurant, café of snackbar wilt openen of overnemen: een goed ondernemingsplan is de eerste stap op weg naar een succesvolle horecazaak.
In dit artikel helpen we u met die eerste stap: we bespreken de noodzaak van een goed plan en waar een goed ondernemingsplan aan moet voldoen. Ook geven we enkele belangrijke tips en leggen we uit wat StartBoard voor u kunt doen als startende horeca-ondernemer.
In een ondernemingsplan zet een startende ondernemer op een rijtje wat zijn of haar doelen zijn, hoe deze bereikt worden, waar kansen liggen en welke valkuilen moeten worden vermeden. Een businessplan zorgt er op deze manier voor dat u en medeondernemers een helder overzicht krijgen van uw plannen en de manier waarop de onderneming zal gaan functioneren.
Naast het bieden van deze handvaten is een goed horeca-ondernemingsplan ook onmisbaar bij het aanvragen van financiering. Of het nu om het aanvragen van een lening bij de bank gaat, het overtuigen van investeerders, het aanvragen van een gemeentelijke lening of het overtuigen van de eigenaar van het pand dat u wilt huren: mensen gaan liever met ondernemers in zee die hun ideeën goed op een rijtje hebben en deze ook zo kunnen presenteren.
Niemand zal immers geld willen lenen aan een ondernemer die niet serieus overkomt en niet weet hoe hij of zij winst gaat maken en de lening kan gaan terugbetalen. Risico hoort bij ondernemen, maar men financiert liever iemand die met een goed doordacht plan deze risico’s kan beperken.
Met het oog op de kans op succes, en dus de kans dat u financiering kunt krijgen, is een plan nodig waarin duidelijk naar voren komt hoe uw toekomstige bedrijf winstgevend zal gaan draaien. Daarbij moet zeker aandacht worden besteed aan de volgende punten:
Naast het besteden van voldoende aandacht aan bovengenoemde punten, hebben we nog enkele gratis tips die we u niet willen onthouden:
Er zijn dan ook nog enkele zaken die specifiek belangrijk zijn bij het starten van een café, restaurant of hotel.
In deze branche is er sprake van erg veel concurrentie en is het in het weekend vaak (veel) drukker dan door de week. Schenk dus extra aandacht aan de volgende punten:
Ook bij restaurants is er veel concurrentie en is het doordeweeks rustiger dan in het weekend. Daarnaast zien we een trend in de richting van duurzaamheid en natuurlijke ingrediënten. Richt u dus ook op:
Ook hotels zijn doordeweeks minder druk bezet dan in het weekend en daarnaast spelen ook vakantieperiodes een grote rol. Bovendien boeken de meeste mensen tegenwoordig via het internet en boekingswebsites. Zorg er dus voor dat in uw plan duidelijk naar voren komt:
Met een hecht team van bedrijfskundigen, tekstschrijvers, grafisch designers en belastingadviseurs heeft StartBoard al veel ambitieuze horecastarters geholpen met het opstellen van een goed businessplan en met het krijgen van financiering. Wilt u hier meer informatie over hoe we ook u kunnen helpen om succesvol te starten? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op en daag ons uit!